2014-09-16
Feladó: Pioneer pl-200
Pioneer pl-200
direct drive auto
Irányár: 21000 Ft.
2014-09-16
Feladó: MB Quart One
MB Quart One
polcsugárzópár szép
2014-09-16
Feladó: CAMBRIDGE AUDIO
CAMBRIDGE AUDIO
ATLANTIC 2X1m.-es
2014-09-16
Feladó: naim XS
Naim Nait XS 2
erősítő, vadonat új

2014-02-22 | László
Hello engem
érdekelne a Jamo

2013-12-29 | Jung György
Igen, készíts
magadnak a lemezről

2013-12-29 | Jung György
A végfokokkal van
probléma.


 

 

 

 

 

 

Hozzászólások rendezése: növekvőbe Hozzászólások/lap:
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: evora (---.dial.freestart.hu)
Dátum:   04-12-08 20:49

bea!
Nézd meg mennyi az ára a boltban, annak az 50-60%-ánál többet biztosan nem kapsz érte. (jó esetben)
Sok szerencsét!

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: bea (---.178-183-adsl-pool.axelero.hu)
Dátum:   04-12-08 20:05

Szeretném eladni vadiúj állapotú philips fw c155 típusú mini hifimet. mennyit érhet?

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: pumukli (---.adsl-pool.axelero.hu)
Dátum:   03-04-05 10:31

Sziasztok!
Szeretném én is összefoglalni a tapasztalataimat, ugyanis kb. 2 éve csakis külföldön vásárolok hifit. 2 oka van, 1 az ár min 30%-kal olcsóbb, 2 más a kereskedők hozzáállása a VEVŐ-höz. Ott tudják, hogy a vevőből élnek és nem ők tesznek szívességet, ha megszereznek egy ritka darabot. Tisztelet a kivételeknek, de sajnos korábban itthon csak ilyeneket tapasztaltam. Nem kell túl messzire menni, csak Bécsig. A MediaMarkt-ban is lehet hihetetlen olcsó vételeket kifogni, de a kisebb szaküzletekben méginkább. Dynaudiot kerestem, lekértem mailban az osztrák forgalmazók listáját. Három bécsi cégnek írtam, mindegyik válaszolt(tudnak angolul). Végül felhívtam az egyiket, akivel végül megegyeztem egy használt A60 ra( fél éves és hibátlan volt) kb. 90e Ft-ban. Sose beszéltünk, de a telefon alapján félretette nekem mindenféle előleg nélkül. Az A42 kb.110 e Ft-ban lett volna, itthon 153. Senki se magyarázza meg ezeket a vám meg áfa kérdéssel, mert ez rizsa. Bizonyára az itthoni forgalmazó nem ezen a kisker áron vásárol! Azóta komplett autó és szobai hifiket vásároltam. Év elején a tavalyi modelleket kb. 30%-kal olcsóbban adják, a második vásárlás után kaptam 10 % kedvezményt, és volt olyan félretett akciós cucc, amit 3 hónap múlva hoztam el. Semmi felháborodás, szemrehányás stb. na ezeket értem és vevőorientált hozzáálláson. Vettem már Rockford erősítőt 120e-ért( itthon 299 volt akkor), természetesen újonnan, garanciával. Erre is volt példa, a Nakamichi cd-m hibás volt. 1 hónap volt még vissza az 1 év gariból, amikor visszavittem. Komplett mechanikát kellett rendelni Japánból, és cserébe az 1 hónap várakozásért kaptam féláron!!! egy Focal sub-ot.

Eu csatlakozás után azt hiszem igen sok kereskedő becsukhatja kapuit, vagy tanul esetleg a kinti "kollegáktól".

Üdv

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: fintyu (---.vodafone.hu)
Dátum:   03-04-05 06:55

Hi,
A fennt leírtak jól hangzanak, bár néhány kérdés megfogalmazódott bennem.
-gondolom nem gyártótól vásárolsz,így vagy magánszemélytől vagy kereskedőtől
ez akár bolt is lehet.
Az áru ellenértékét valahogy kikell juttatnod (átutalás,csekk,bankkártya)
ez minden esetben ELŐRE történik,nem?
Mire fizetsz? számlát küldenek,vagy csak bemondásra?
Ha magánszemélytől vásárolsz még eltudom képzelni a "free gift" megoldást,de csak ha ismerőstől veszel.
Te vettél már kipróbálatlanul előre fizetve használt cuccot?
Ha belegondolok,a használt cucc vásárlása még az újnál is nagyobb körültekintést kíván.Nem hiszem hogy ezáltal fog megnövekedni a választék és az árak csökkenni.Inkább az újak vásárlása nyomán amit kintről rendelnek lesz talán majd nagyobb kínálat és annak nyomán talán az árak is lejjebb csúsznak.(alacsonyabb árért tudod az újat megvenni,alacsonyabb a használtért kért ár(?).
Ha igaz, amit autentikus helyről hallottam, akkor az EU ba kerülésünk után a bármely EU tagországban vásárolt termék(kisker,bolti forgalomban)VÁM és ÁFA mentesen jut hozzád el.Mivel közös a vám és áfa .Az EU országok nagy részében kisebb az áfa mértéke mint nálunk,így a küldő ország áfa mértéke a mérvadó.Ezért tőlünk,valszeg nem igen fog rendelni senki.Így meggondolandó Svédországból is rendelni valamit...
Így azért reménykedhetünk, hogy ennek nyomán az új termékek ára némiképp csökken(het).De egy valami azért megmarad,-a fizetések aránytalansága-és
ezt nem tudod kikerülni...
Üdv,

Válasz erre az üzenetre
 Használt hifi piac
Szerzö: Krausz (---.kisalfold.hu)
Dátum:   03-03-27 09:52

A posta köztudottan Németországban irdatlanul drága, ezt bele kell kalkulalni, vagy eleve nem onnan kell rendelni. (Ha pl csak egy sima Cd lemezt szeretnél ajánlottan feladatni onnan Mo-ra, a postaköltség 15-20 Euro között mozoghat, ami nagyjából azonos a Cd árával.) Európa többi országában messze nem ilyen magasak a postai árak és ha egy többszáz ezer Ft-os gépet rendelsz meg úgy nagyjából az itthoni ár feléért akkor nincs az a magas postai költség ami ne érné meg.

Postáztatni úgy kell, hogy a csomagon megjelölt érték ne haladja meg a 28.000 Ft-ot (mondjuk a biztonság kedvéért ne legyen több 100 Euro-nál), ez még vámmentes kategória. Természetesen ebben annyi rizikó van, hogyha a csomag elvész, ezt az árat téríti meg a posta, de gyakorlatilag kizárt hogy elvesszen, legalábbis rendesen feladott regisztrált csomaggal nekem még nem volt gondom. A vámmentesség kérdését tovább segíti, ha a feladó magánszemélyként és még véletlenül sem céges bélyegzôvel küldi az árut, és a csomag tartalmát 'free gift'-ként határozza meg. Így a csomag simán átcsúszik a vámon, nem tudnak belekötni. Hamarosan pedig úgyis értelmét veszti ez az egész kutyakomédia.

Az átfutási idô sok mindentôl függ. Elsôsorban pl hogy légi vagy csiga postával adják-e fel a csomagot. Optimális esetben légivel, ez Európa bármely országából 3-6 nap alatt ide kell hogy érjen, ami nem rossz. Ha nagyobb csomagról van szó és normál postával kell küldeni, az úgy 7-14 napos átfutási idôvel érhet ide. Utóbbinál nagyban közrejátszhat a vámosok limitált kapacitása, a nagy méretě csomagokat azért jobban szěrik, de ha fentiekben leírtak szerint adták fel a csomagot, akkor nem lehet gond, legalábbis ez az én tapasztalatom nem kevés rendelés után.

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: tsc (---.vnet.hu)
Dátum:   03-03-27 08:47

JA:

De hogy jön át a határon? Nem vámolják meg rendesen?? Ha jól veszem ki, Te direktbe magyarországra rendelsz az Ebay-ről.. Megbízhatóan müködik? Mennyi idő alatt ér ide?

Más:

Azért az Ebay árak szerintem csak nagyon nagyjából támpontok, mert szerintem az igazán jó cuccoknak az utólsó 1-2 percben mehet fel az ára a tényleges eladási árig... Azt pedig legtöbbször nem látjuk.

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: JA (193.6.114.---)
Dátum:   03-02-28 13:41

Én mindenkinek ajánlanám az E-bay-t. legtöbbször szállítási és bankköltséggel együtt is lehet olcsóbban vásárolni mint itthon. De előfordul az ellenkezője is!

kb két hónapja 360 Euró körül kelt el egy ortofon T-30-as trafó, rá két hétre pedig 260-ért. Itthon pedig valaki 80 ezerért árúlja hónapok óta.

Egébként érdemes előre tisztázni a postaköltségeket, néha elég meglepő árak jönnek elő. Németországból a legkisebb, 4 kg-ig terjedő postacsomag díja több mint 30 euró!. De létezik un. kiscsomag is olcsóbban. Sok esetben az USÁ-ból olcsóbb a postaköltség min Európából.

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: Hihi-fi (---.orac.hu)
Dátum:   03-02-21 10:20

Fintyu:

Teljesen igazad van, az üzlet ne szerelem!

De azért nem is a hülye vásárlók és az ócskaságokat képtelenül magas áron kínáló kereskedők páros tánca!

Szvsz mindenki maga ítéli meg, hogy mit mennyire értékel, és hogy ehhez milyen támpontokat használ.

Mellesleg: az igaz, hogy nkünk nem érné meg messzire elutazni, de _ott_ _az_ a lokális piac, és nyilván mindenki a saját lakóhelyéhez (viszonylag) közel vásárol. De nekünk meg Mo. a lakóhelyünk, és itt kell az árakat lokálisan nézni, és nem pedig a távolból tucatjával importált szemét magas árával boldognak lenni.

Tudod, egy piacot leginkább az határoz meg, hogy a vevők mennyit hajlandóak fizetni az árukért: mert ha nincs palimadár, akkor a kereskedő is kénytelen belátni, hogy ez így nem működik.

Na ezért jók szvsz az E-bay árai támpontnak! Hogy mindkét fél tudja, hogy mi mennyit ér, hány évesen és milyen állapotban!

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: fintyu (---.vodafone.hu)
Dátum:   03-02-21 06:46

Na ma végre belevetettem magam az ebay kínálatába:
Érdekes dolgokat találtam,ezt gondoltam megosztani veletek,ha már szó esett róla.
Philips 304 es fekete 195 Euro! Jó,de hol? A dán határnál Flensburgba,oda vissza 2400 km, vagy meghallgatás nélkül elpostázva plussz 39 Euro.
A másik, új Rega Cd 749 Euró ez kb:
187 ezer, már nem is érdekel,itt valamelyik topicban írta valaki 190 ezerért van itthon.
Tényleg van ott rengeteg lom is, de azért látható az is, hány napja van ott és hogy mozdulnak rá.
Az aukcios árak induló árak azért az árért NEM lehet elvinni.Az az ár amiért azonnal elvihető azt SOFORT KAUFEN melléírással jelzik.
Ezt csak a teljesség igénye miatt írtam
le,mert így kerek.
Aki vállalja így ís, tegye!
De aki nem járatos ezekben a dolgokban annk a fejében csak zűrzavart okozunk azzal,hogy csak panaszkodunk és kifele mutogatunk.
Aki nem így gondolja és más a tapasztalata írja meg, de ne vagdalkozzon.Az üzlet páros játék,ha nem akarok játszani, nem játszom!
Az üzlet meg nem szerelemre megy.
Üdv,

Válasz erre az üzenetre
 Re: Használt hifi piac
Szerzö: revox (193.6.239.---)
Dátum:   03-02-19 09:20

no én bevállalom,hogy szokok eladni használtat. igaz ezt nem boltszerüen teszem.keresek is rajta kb annyit,hogy a vele járó költségeket fedezi,de a vele töltött idő órabérét már nem. Speciel azon gépekre "szakosodtam" amelyeket magam is hasaználtam, így nem vakon dobok valamit a "magyarnak". De a lényeg az, látom hogy lesz egy kint pl 10-15ezres gépből itthon 30-40 ezres. A vicces az, ezek még így is bőven megérik,mert mai társaik messze alulmaradnak audio értelemben.

no akkor kövessönk egy DCD 1400-es denon útját végig.
A fricc odaadja úgy, hogy veszel tőle 10készüléket, próba nélkül adott összegért. Persze ezen helyeket ismerni kell és évek munkája,mire sikerül olyan "partnert találni" akinéll a 10-ből legalább 5jó gép,és csak apró gondja van,vagy nincs semmi. No pld ilyen típushiba a denonok fiókmozgató mechanikájának ékszíja.megynúlik és a fricc adja le az ócskásnál. élelmes magyar megveszi a többi szeméttel együtt mondjuk 60-90 000Ft-ért. ennek felét ugye max alkatrésznek tudja itthon eladni. a másik felét megjavítja. az esetünkben említett denonnak szíjcsere. hála ég ez nem drága(200Ft). viszont ami sok,egy ilyen német út rezsije. tehát ráteszi még a rezsit, és persze az árrést.
nos élelmes revox még eme gépek közül kikutatja a dcd1400-at,ami előfordulási aránya kb 1:100-hoz,azaz 100ból 1!
no a dolog mire ideér még elcsattan néhány telefon,folyik némi benzin és aki meg van bízva eme gépek raktározásával és ledemózásával is kap némi zsozsót. Így a kint kb10-15-ben lévő dcd 1400 lesz itthon 30-35 000Ft!

nos ez volt az olcsó de jó gépek útja a fogyasztóhoz :)

no igen! a nagy és drága gépeken érdemes elgondolkodni, megéri e itthon, de azon is érdemes elgondolkodni, érdemes-e egyáltalán!!!!!!!!
Lehet egy teljesen másik topicot érdemelne,de kíváncsi lennék olyan véleményekre,akik már hallottak egy régebbi erősítőt avagy CD játszót egy mai géphez hasonlítva.

üdv mindenkinek. nem tom visszatalálok e még ide. remélem amit írtam, segít valamit....

Válasz erre az üzenetre
 Válasz erre az üzenetre

 Név:
 Email cím:
Érvényesítő kód:
Kérjük a fentebb lévő kódot írja be a hozzászolás elküldése előtt.
 Tárgy:
Erre a vitafonalra érkezö hozzászólások küldése a fenti email címre.