2016-02-11
Feladó: Tag McLaren 60irv
Eladó lenne egy
neves gyártó igazi
Irányár: 60000 Ft.
2016-02-10
Feladó: ioneer CT-S910 CSÚCS deck!
Pioneer CT-S910
CSÚCS deck!
Irányár: 90000 Ft.
2016-02-10
Feladó: Technics RS-Az7 deck papírjaival
Technics RS-Az7 deck
papírjaival
Irányár: 53000 Ft.
2016-02-10
Feladó: Katona Kornél
DENON DCD 1450 AR
pezsgő színű cd
Irányár: 45000 Ft.

2015-01-13 | Silvia Creg
Re: Ismét egy
szélessávú

2015-01-13 | scotia loans
Re: Lazaságok

2015-01-13 | scotia loans
Re: Szorul sürgős
hitel?

2015-01-11 |
Re: Sony TA-AX5
műszaki leírás és

2015-01-11 | Mr Excel
Hitel ajánlat
sürgős.

2015-01-06 | Asszony Elisha Smith
Re: Szorul sürgős
hit


 

Lemezajánló – július 27.
2012-07-27

Dia del Mercado: Seven Years Of Dirt (Root & Branch Recordings)

- A sok zenészt foglalkoztató, Dia del Mercado névre hallgató formációt az énekes-gitáros Ruud Slingerland alapította 2008-ban. Mára Hollandiában az amerikai gitárzene jeles képviselőivé váltak.
A formáció által előadott számok „erősen” filmzene jellegűek. Miközben őket hallgatjuk leginkább az egyik leghíresebb komponista Ennio Morricone neve villan be az ember tudatába.
A Dia del Mercado hasonló zenei világot igyekszik a hallgatók köré varázsolni, mint az említett zeneszerző.

- Az együttes Seven Years Of Dirt című albuma a közelmúltban jelent meg. A repertoárt 12 kompozíció alkotja, méghozzá úgy, hogy a számok fele instrumentális mű. A másik hat felvétel pedig a „sztori mesélős” művek közé tartozik. A kínálatból mindenképpen érdemes meghallgatni az Opening Scene, a Rain and Fire, Pt. Three: The Sea és a Fear of Flying című felvételeket.
A Dia del Mercado zenei világában jól megférnek egymás mellett az amerikai zene klasszikusnak számító hangszerei (gitárok, bendzsó, mandolin stb) olyan instrumentumokkal, mint pl. a trombita és a harsona.

- Aki szereti a filmzenéket (illetve a filmzene szerű kompozíciókat) az egy értékes darabra lel a Seven Years Of Dirt című lemezben.

Közreműködnek: Ruud Slingerland: ének, elektronikus és akusztikus gitár, zongora, orgona, bendzsó és ütősök, Aimée Terburg: harmónia vokál, fuvola, harmonika és ütősök, Fons Sluijter: cselló, nagybőgő, Merijn Jansen: gitárok, bendzsó, mandolin, xilofon, Bert Kleijn: dobok, Obed Brinkman: harsona, Jehannes Elzinga: trombita, Veerle van der Meer: gyerekkórus

Richie Lawrence: Water (Big Book Records)

- A modern folk műfaj egyik tengerentúli képviselője Richie Lawrence
az Oklahoma állambeli Tulsa-ban született. A zongorával már gyermekkorában közeli barátságba került és úgy tűnik ez a szerelem egy életre szól. Lawrence eddigi pályafutása során számos zenei formációban is megfordult. Néhány évvel ezelőtt úgy gondolta, hogy nagyobb hangsúlyt fektet a szóló karrierje építésére. Ennek köszönhetően 2009-ben megjelent az első szólóalbuma, a Melancholy Waltz, ami nagy népszerűségnek örvendett a tengerentúli folk rádiók zenei szerkesztői körében. A muzsikus nem kapkodta el a folytatást, ugyanis a Water című albumra egészen az idei évig kellett várni.

- A kis ezüst korongra most 12+1 szám került. A +1 jelzés arra vonatkozik, hogy a repertoárban a Poet Prayer című kompozíció kétféle verzióban is szerepel (a lemez közepe táján „énekes” majd a legvégén tisztán instrumentális formában hallható).
A nagyon egységes szerkezetű és magas színvonalú repertoárból - ha csak egy hajszállal is – 4 szám emelkedik ki. Ezek a Call Me Back, a már említett Poets Prayer, a címadó Water és az Old Friend.

- A Water – Lawrence korábbi lemezéhez hasonlóan – egy személyes hangvételű, kellemes szórakozást nyújtó kiadvány. Amely a műfajjal most ismerkedők számára remek belépőt jelent a modern folk világába.

Tom House: Winding Down The Road (Mud Records)

- A ’60-as évei elején járó énekes-dalszövegíró, Tom House
az Észak Karolinában, Piedmont-ban látta meg a napvilágot. Az énekes 1997-ben, a Neighborhodd Is Changing című albumával lépett be az első lemezes előadók táborába. Az azóta eltelt másfél évtized alatt House számos zenei albumot készített a country és az alternatív folk műfaj jegyében. Az idei évben tovább gazdagodott az énekes diszkográfiája, ugyanis megjelent a Winding Down The Road című album. A lemezre 11 gondosan válogatott kompozíció került. Ahogy ez ennél a műfajnál szinte törvényszerű a dalszövegek a hétköznapi élet történéséiről szólnak. Többnyire olyan témák kerülnek bennük feldolgozásra amelyeket House – mint gyakran úton lévő muzsikus – látott, hallott vagy személyesen átélt. Ebből fakadóan olyan dalok sorakoznak egymás után, mint pl. a Whiskey Signs Like Angel, a Love Song és a címadó Winding Down The Road. A hétköznapi témák mellett jutott hely a kicsit elvontabb dolgok megjelenítésére is. Ez utóbbira példaként a Paradox With Suitcase című számot említhetjük.

- Tom House új lemezét hallgatva olyan érzése van a hallgatónak, mintha a tengerentúlon, az Államokat átszelő valamelyik országút egyik autós pihenőjében egy country kocsmában ülne. Ugyanis az énekes ízig-vérig amerikai hangulatot teremt, és miközben őt hallgatjuk valóban jelenlét érzetünk van.

Jason Plumb & The Willing: All Is More Than Both (Soccer Mom Records)

- A kanadai származású énekes-muzsikus, Jason Plumb karrierje a Waltons nevű zenekarral indult,
amelynek meghatározó tagja volt. A bandával 1992 és 2001 között 5 albumot készítettek. Később Plumb önállósodásra adta a fejét és szóló pályafutásba kezdett. Ennek első gyümölcse a 2003-ban megjelent Under and Over című korong volt, amelyet 4 évvel később a Beauty in this World követett. A folytatás 2009-ben Wide Open Music címmel került a boltokba. A tavaly az Alive & Willing dvd-vel igyekezett a rajongói kedvében járni Plumb.

- Már elérhető a 11 kompozíciót magában foglaló új cd, az All Is More Than Both.

- A friss korongot hallgatni felér egy relaxáló élménnyel. Plumb dalai teli vannak szeretettel, hangja világos és barátságos. Az előadó produkcióit gyakran popzenének definiálják, pedig abban a rock elemek éppen úgy jelen vannak, mint a country jegyek.

- A repertoárban a magasabb hőfokon égő daloktól ( pl. a First Time) a lírai balladákig (pl. az Under a Gun) szinte minden megtalálható.
Plumb hangja eredendően könnyű és egyszerű, amelyet remekül kísért a komplex összetételű muzsikus szekció.

- Jason Plumb zenekarát, a The Willing-et olyan muzsikusok alkotják, mint Cody Gamracy (ének és gitár), Gord Smith (basszusgitár), Dan Silljer (gitár) és Jeff McLeod (billentyűsük).

Joel Rafael: America Come Home (Inside Recordings)

- A Come Home immár a nyolcadik albuma a kaliforniai származású muzsikusnak, Joel Rafael-nek.
Rafael-nek köszönhetően a 12 dalos korong hallgatói egy remek „bemutatót” kaphatnak az amerikai „power folk”-ból. A repertoárban olyan kompozíciók követik egymást, mint pl. a Woody Gutrie-vel társszerzőségben írt Dance Around My Atom Fire. Ez a mű egyben a korong nyitó száma is. Ezzel a kompozícióval az előadó mondhatjuk úgy is, hogy megadja az új produkciója alaphangját. A folytatásban a címadó America Come Home-tól (David Crosby & Graham Nash közreműködésével) az Indian Summer-ig, a Meanwhile The Rain-től a Singing In The Streets-ig az említetthez hasonló hangulatvilágú szerzemények követik egymást.

- A lemezvásárlók egy igényesen kivitelezett zenei projektet kapnak a pénzükért - Joel Rafael személyében - egy olyan nagy tapasztalatú előadótól akinek az elmúlt szűk négy évtized alatt olyan nálunk is jól ismert előadókkal voltak közös munkái, mint pl. Emmylou Harris, John Lee Hooker és Taj Mahal.
     Következő oldal >>

Kapcsolódó cikkek:
Lemezajánló – 2013 január 26.
Lemezajánló – 2013 március 08.
Lemezajánló – 2013. február 18.
Lemezajánló – 2013. január 16.
Lemezajánló – december 14.

 

Kapcsolódó linkek:
Tony Denikos
Joel Rafael
Jason Plumb & The Willing
Tom House
Richie Lawrence
Dia del Mercado

 

Habostorta
Vicces képek
Lányok&Fiúk
Társkeresés, társkereső

VI. HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW NOV. 18-20
HES 2005 – NOV. 18-20
GODINA ÉS RED ROSE AUDIO KIÁLLÍTÁS NOV. 18-20
SHOWTIME!
RED ROSE MUSIC ÉS GODINA AUDIO BEMUTATÓ HÁROM HÉTVÉGÉN!

Temak:
Bowers & Wilkins - Z2 iPod dokkoló
AudioControl - Director Model D4400 - 16 X 100-Watt
Sony fejlesztések - 56inches 4K OLED monitor
Icon Audio - MB30SE
SiliconSign – “SiOrchid” 1.9mm Super Fine Pitch LED Panel
A világ legkisebb CD lejátszója – NANO-CD1
Mitsubishi Electric – Real LaserVue sorozat
M2Tech – hiFace 32/384
OMA - Metamorphosis
OMA - Lemezalátétek
Yamaha – TLF Speaker – amely úgy fest, mint egy rollbanner
Panasonic – Miracast szabványos Wireless Display Adapter
REL – R-528SE
Walker Audio - Proscenium Black Diamond V lemezjátszó
Adam Audio – F-széria