2016-02-11
Feladó: Heco info
Nem csalás, nem
ámítás, ez bizony
2016-02-11
Feladó: Heco Dynaudio
Ezt ki találta ki?
2016-02-11
Feladó: HECO ARGON 50 Dynaudio
Heco Argon 50
gyárilag Dynaudio
2016-02-11
Feladó: Pioneer
Eladó egy szép,
megóvott Pioneer

2015-01-13 | Silvia Creg
Re: Ismét egy
szélessávú

2015-01-13 | scotia loans
Re: Lazaságok

2015-01-13 | scotia loans
Re: Szorul sürgős
hitel?

2015-01-11 |
Re: Sony TA-AX5
műszaki leírás és

2015-01-11 | Mr Excel
Hitel ajánlat
sürgős.

2015-01-06 | Asszony Elisha Smith
Re: Szorul sürgős
hit


 

Lemezajánló – június 05.
2012-06-05

Dyl - Folk off

- A francia származású muzsikus, akit többnyire csak Dyl néven ismer a közönség (a teljes nevén Eric „Dyl” Supparo) több féle zenei hatás között „edződve” talált rá a mostani stílusára.
Gyermekkorában a szülői háttérnek köszönhetően Charles Aznavour slágereken nevelkedett. Később amikor már kivonta magát a szülői „hatás” alól, akkor punk-rock irányban próbálkozott. Aztán végül sikeresen megtalálta azt a stílus ami a legközelebb áll hozzá. Ez pedig nem más, mint az alternatív folk zene. Persze a zenei stílusának a kialakulásában az is nagy szerepet játszott, hogy Dyl áttette a székhelyét Európából Dél Amerikába. Ott alapította meg az első zenekarát is, ami a The Brown Band nevet kapta.

- Az előadó a Folk off címet viselő albumával igyekszik egyfajta összefoglalást adni az elmúlt éveiről, az ez idő alatt történtekről. Ennek megfelelően az album képe elég vegyes. Ugyanis Dyl saját szerzeményei éppen úgy jelen vannak rajta, mint ahogyan felcsendülnek a nagy példaképektől (pl. Bruce Springsteen) származó dalok feldolgozásai. Összességében azt mondhatjuk, hogy a Folk off egy francia eleganciával elkészített ízig-vérig amerikai folk album.

- Napjainkban Dyl egy svéd előadó, Petra Borén Supparo oldalán a Dyl & Petra névre hallgató alternatív folk duó tagjaként koncertezik a világban.

J.C. Cinel - The Light of a New Sun

- Bár a gitáros-énekes, J. C. Cinel már több mint két évtizede a muzsikusi pályán van, mégis csak az utóbbi 8-10 évről mondhatja el, hogy sikeres és ismert művésszé vált. A klasszikus rocktól a bluesig, a countrytól a prog-rockig számtalan zenei szegmensben aktív
Cintel neve két zenekar kapcsán vált igazán ismertté. Az egyik a Wicked Minds amelynek énekesként és dalszövegíróként 2003 és 2008 között volt tagja. Velük közösen három albumot készített. Ebből kettő, a Black Widow Records égisze alatt készített From the Purple Sky és a Witchflower a prog-rock „keményebb” vonulatához tartozik. Cinel 2010-től a Jimi Barbiani Band-ben folytatta a karrierjét. Velük egy blues albumot készített, ami a Back on the Tracks címet kapta.

- Az előadó az aktív „zenekari élet” mellett az önálló karrierjét is nagy gőzzel építgeti. Ennek az egyik kézzel fogható bizonyítéka az a szólóalbum, ami a The Light of a New Sun címet kapta. Az előadó – stílusát tekintve klasszikus rock – albumán 11 számnak jutott hely. A dalcímek és a dalszövegek között tallózva gyorsan kiderül, hogy ezeket a kompozíciókat egy folyton úton lévő ember írta. Ebből fakadóan a kínálatban olyan számok követik egymást, mint pl. a Living on a Highway, a Nashville Nights, a California Sunsets és az A Place in the Sun. Cinel egy vendég előadót is meghívott az album elkészítéséhez. A vendég nem más, mint az Allman Brothers egykori tagja, a billentyűs Johnny Neel.

- Aki szeretne egy kis képzeletbeli kirándulás tenni Amerikába az feltétlenül hallgassa meg ezt az albumot.

Mietek - Signs

- Mietek (teljes nevén Mietek Szczesniak) napjaink egyik legkeresettebb lengyel énekese. A művész nevéhez az eddig karrierje során több mint 20 lemez köthető. Ezek egy részéhez dalszövegíróként, a többihez pedig énekesként kapcsolódik.
Az énekes eddig vélhetően csak a belső, hazai piacra dolgozott. Legalább is látszik alátámasztani az a tény, hogy az énekes Sings című albuma ez első angol nyelvű produkció az előadó karrierje során. Az énekes által képviselt zenei világ rendkívül érdekes, hiszen abban a keleti és a nyugati zene ad egymásnak randevút.

- Az amerikai pop és jazz találkozik benne arab és ázsiai dallamokkal. A lemezfelvétel körülményeit is nyugodtan nevezhetjük rendhagyónak. Ugyanis a felvételek egy része az amerikai dalszövegíró és producer, Wendy Waldman közreműködésével - a tengerentúlon, a többi pedig Lengyelországban készült. Méghozzá mind a két „tetthelyen” helyi művészek közreműködésével. Az album repertoárjában 13+1 dal kapott helyet. A kínálatból mindenképpen említést érdemlő számok: a You Can Heart, a címadó Signs, a No Angel, a Save the best for last Featuring Basia és a bónusz dal a Dreamer in you.

- Nem csak a vokális produkciók kedvelőinek tartogat kellemes perceket ez a kiadvány. Ugyanis a legtöbb zenehallgató találhat a repertoárban „neki címzett” számot.
     Következő oldal >>

Kapcsolódó cikkek:
Lemezajánló – 2013 január 26.
Lemezajánló – 2013 március 08.
Lemezajánló – 2013. február 18.
Lemezajánló – 2013. január 16.
Lemezajánló – december 14.

 

Kapcsolódó linkek:
Marty Stuart
Mark Davis
Mietek
J.C. Cinel
Dyl

 

Habostorta
Vicces képek
Lányok&Fiúk
Társkeresés, társkereső

VI. HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW NOV. 18-20
HES 2005 – NOV. 18-20
GODINA ÉS RED ROSE AUDIO KIÁLLÍTÁS NOV. 18-20
SHOWTIME!
RED ROSE MUSIC ÉS GODINA AUDIO BEMUTATÓ HÁROM HÉTVÉGÉN!

Temak:
Bowers & Wilkins - Z2 iPod dokkoló
AudioControl - Director Model D4400 - 16 X 100-Watt
Sony fejlesztések - 56inches 4K OLED monitor
Icon Audio - MB30SE
SiliconSign – “SiOrchid” 1.9mm Super Fine Pitch LED Panel
A világ legkisebb CD lejátszója – NANO-CD1
Mitsubishi Electric – Real LaserVue sorozat
M2Tech – hiFace 32/384
OMA - Metamorphosis
OMA - Lemezalátétek
Yamaha – TLF Speaker – amely úgy fest, mint egy rollbanner
Panasonic – Miracast szabványos Wireless Display Adapter
REL – R-528SE
Walker Audio - Proscenium Black Diamond V lemezjátszó
Adam Audio – F-széria