2016-02-11
Feladó: Pioneer
Eladó egy szép,
megóvott Pioneer
2016-02-11
Feladó: Apollo készülékállvány
Apollo 4 polcos
eredeti angol
2016-02-11
Feladó: Katona Kornél
Technics SL-PS900
eladó.Igazán
Irányár: 50000 Ft.
2016-02-11
Feladó: Hanglemezek LP-k eladók
Hanglemezek
Kecskeméten és a
Irányár: 500Ft-tól Ft.

2015-01-13 | Silvia Creg
Re: Ismét egy
szélessávú

2015-01-13 | scotia loans
Re: Lazaságok

2015-01-13 | scotia loans
Re: Szorul sürgős
hitel?

2015-01-11 |
Re: Sony TA-AX5
műszaki leírás és

2015-01-11 | Mr Excel
Hitel ajánlat
sürgős.

2015-01-06 | Asszony Elisha Smith
Re: Szorul sürgős
hit


 

Lemezajánló – Április 01.
2012-04-01

Judy Collins: Bohemian

- Kevés olyan előadó van, aki elmondhatja magáról, hogy nagyobb színpadi tapasztalattal rendelkezik, mint az amerikai származású gitáros-énekesnő, Judy Collins. Ugyanis Collins – aki elsősorban folk előadónak tartja magát - pályafutása éppen hat évtizeddel ezelőtt indult. Annak ellenére, hogy az énekesnő életében a folk számít a vezérvonalnak sok más műfajban (pop, rock’n’roll stb.) is kipróbálta magát az eddigiekben. Sőt az életrajza tanúsága szerint néhány alkalommal, mint szereplő a filmezésbe is belekóstolt.

- Collins most egy olyan zenei albumot készített, amelyhez számára a ’60-as évek kaliforniai életérzése adta az inspirációt. A Bohemian címet viselő, 12 dalt tartalmazó korong a Wildflower Records gondozásában jelent meg. A lemez a kellemes atmoszférájú Morocco-val indul, ami az énekesnő saját szerzeménye. A folytatásban egy remek duett következik, méghozzá a Cactus Tree. Amelyben Collins énekpartnere a nálunk is népszerű Joni Mitchell. A Pure Imagination hajdan egy film betétdala volt, az eredetijét Gene Wilder énekelte. Helyet kapott a lemezen az a Wings of Angels is ami az énekesnő egyik legnépszerűbb dalának számít. A Pretty Horses-től az In the Twilight-ig természetesen a lemez második felére is maradtak szép melódiák. Ráadásul a repertoárt az a Big Sur zárja, amelynek a dalszövegét a legszebb Judy Collins lírának tartanak.

- Azoknak akik kedvelik az amerikai folkzenét a kortalannak számító énekesnő új albuma igazi csemegét fog jelenteni.

Stephen David Austin: A Bakersfield Dozen

- Igazi, nagy tapasztalatú country zenésznek számít az omaha-i (USA, Nebraska állam) származású Stephen David Austin.
Aki az elmúlt évtizedek során számos country és folk zenekarban megfordult. Úgy tűnik, hogy az ötvenes évei második felét taposó muzsikus most látta elérkezettnek az időt a bemutatkozó szólóalbumának elkészítéséhez.

- Az A Bakersfield Dozen címet viselő lemez 13 számot tartalmaz.
A repertoár igen vegyesre sikeredett. A hallgatónak olyan érzése van, mintha az előadó arra törekedett volna, hogy az elmúlt 20-30 év élményeit, tapasztalásait és gondolatait egyetlen korongra sűrítse. Így a humoros daloktól (pl. a Best Ex I Ever Had) a tragikus sorsú muzsikusokra (pl. Charlie Parker, Gram Parsons és Jerry Garcia) emlékező Heroes and Heroin-ig sokféle dalt hallhatunk. Sőt a lemez záró számában (Bad Dog) még Austin fiú unokája, Kayleb is szóhoz (pontosabban mikrofonhoz) jut. Egy biztos: változatos és sokszínű albumot kap a vásárló a pénzéért. Sőt, ha valakihez közel áll ez a műfaj akkor teljesen jó helyre érkezik Stephen David Austin első szólólemeze.

- Austin debütáló albuma számos remek muzsikus közreműködésével készült (Paul Marshall- basszusgitár, Skip Edwards –zongora, Shawn Nourse – dobok, Teresa James –ének, Brantley Kearns- fidula).

Marty Rivers: Midnight Sky

- A hivatalos besorolás szerint Marty Rivers kortárs countryzenész. Az előadó új lemezét, a Midnight Sky-t hallhatva inkább az derül ki, hogy a muzsikus éppen úgy képviselője a műfaj új vonulatának, mint a régi, klasszikus érájának.


- A 12 számos album dalainak döntő többségét (11-et) Rivers egyedül vagy Joe Spiteri-vel közösen írta. Mindössze a Rise and Fall of a Honky Tonk Hero (Lonnie Ratliff-Vaughn Lofstead) című szám érkezett „külső forrásból”. A kínálatban egyértelműen a country balladáké a főszerep. Olyan lírai balladák sorakoznak egymás után, mint pl. a God Sent Angel, az Addict for your Love és a Queen of my Heart. A balladák közé különféle stílusú dalok ékelődnek. Ilyen pl. a country-rock Lora Mae és a szerelem elvesztéséről szóló középtempós Just in Case.

- Ez egy nagyon élvezhető album, amelyen harmonikusan keveredik egymással a múlt és a jelen hangzásvilága. Egyszerre hagyománytisztelő és újító szándékú.

- Aki kedvére valónak találja a Midnight Sky című albumot annak ajánljuk figyelmébe az előadó korábbi korongját az Out of the Blue-t is.

Lee Garland: Hummingbird

- A kaliforniai énekes-gitáros-dalszerző, Lee Garland „megelégelte” azt, hogy az elmúlt 30 év során mindig másoknak írt dalokat. Úgy érezte, hogy most már igazán megérdemel egy saját albumot is. A Hummingbird címet viselő album megszületésével az a ritka helyzet állt elő, hogy valaki 56 évesen debütál, mint lemezes előadó.


- A stílusát tekintve folk, folk-rock albumra 10 dal került – valamennyi Lee Garland tollából. Olyan kicsit balladisztikus szerzemények követik egymást a repertoárban, mint pl. a címadó Hummingbird, az I Miss You, a Took the Best and Left the Rest, a Beating Heart és a Tried To Take Our Love Away.

- Megvan annak is a maga szépsége, amikor valaki egy szál gitárral egyedül vonul a stúdióba és így készíti el a saját lemezét. Ennek a szellemében cselekedett Lee Garland is. Az eredmény egy nagyon személyes hangvételű produkció. Az album dalai – mivel utazó muzsikusról van szó – a megjelenés óta, már biztosan számos amerikai blues kocsmában felcsendültek. Amíg nem utazunk el Garland tengerentúli „munkaterületére” - hogy élőben halljuk őt – addig marad ez a korong.

Franka de Mille: Bridge the Road

- Franka de Mille egy Londonban élő énekes, dalszövegíró és komponista. Akinek a debütáló albuma Bridge the Road címmel került a boltokba.
Az előadó érzelmes és kifinomult zenei nyelve a kamarazene és az alternatív folkzene házasításából született. A komponista a műveiben bátran nyúl a különféle hangszerekhez. Ezért nem meglepő, hogy a kötelezőnek számító gitárok mellett a hegedűtől a csellóig, a harmonikától a mandolinig és a fuvoláig számos instrumentum szerephez jut a produkcióban. Annak ellenére, hogy a lemezről 10 számot hallhatunk a valóságban csak 9 dal szerepel a repertoárban. Ugyanis a Gare Du Nord című szerzeményt kétféle változatban is feljátszotta a korongra Franka de Mille.

- Az összképet tekintve egy kicsit melankolikusra sikeredett ez a bemutatkozó hanghordozó. Ami nem meglepő, hiszen egyik dalszöveg sem a happy feeling-et árasztja magából. A So Long és Birds is az elmúlásról, a halálról az apa elvesztéséről szól. A Gare du Nord a nővérének címzett vallomás – szintén nem túl vidám hangnemmel. A remény és a balsors körül forognak a szavak a You'll Never Know-ban és a Come on-ban valamint a címadó Bride the Roads-ban.

- Franka de Mille lemeze nem rossz kiadvány, de a melankolikus volta miatt nem mindegy, hogy mikor helyezi az ember ezt a korongot a lejátszóba…
     Következő oldal >>

Kapcsolódó cikkek:
Lemezajánló – 2013 január 26.
Lemezajánló – 2013 március 08.
Lemezajánló – 2013. február 18.
Lemezajánló – 2013. január 16.
Lemezajánló – december 14.

 

Kapcsolódó linkek:
I See Hawks in L.A.
Franka de Mille
Marty Rivers
Stephen David Austin
Judy Collins

 

Habostorta
Vicces képek
Lányok&Fiúk
Társkeresés, társkereső

VI. HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW NOV. 18-20
HES 2005 – NOV. 18-20
GODINA ÉS RED ROSE AUDIO KIÁLLÍTÁS NOV. 18-20
SHOWTIME!
RED ROSE MUSIC ÉS GODINA AUDIO BEMUTATÓ HÁROM HÉTVÉGÉN!

Temak:
Bowers & Wilkins - Z2 iPod dokkoló
AudioControl - Director Model D4400 - 16 X 100-Watt
Sony fejlesztések - 56inches 4K OLED monitor
Icon Audio - MB30SE
SiliconSign – “SiOrchid” 1.9mm Super Fine Pitch LED Panel
A világ legkisebb CD lejátszója – NANO-CD1
Mitsubishi Electric – Real LaserVue sorozat
M2Tech – hiFace 32/384
OMA - Metamorphosis
OMA - Lemezalátétek
Yamaha – TLF Speaker – amely úgy fest, mint egy rollbanner
Panasonic – Miracast szabványos Wireless Display Adapter
REL – R-528SE
Walker Audio - Proscenium Black Diamond V lemezjátszó
Adam Audio – F-széria