2016-02-11
Feladó: HECO ARGON 50 Dynaudio
Heco Argon 50
gyárilag Dynaudio
2016-02-11
Feladó: Pioneer
Eladó egy szép,
megóvott Pioneer
2016-02-11
Feladó: Apollo készülékállvány
Apollo 4 polcos
eredeti angol
2016-02-11
Feladó: Katona Kornél
Technics SL-PS900
eladó.Igazán
Irányár: 50000 Ft.

2015-01-13 | Silvia Creg
Re: Ismét egy
szélessávú

2015-01-13 | scotia loans
Re: Lazaságok

2015-01-13 | scotia loans
Re: Szorul sürgős
hitel?

2015-01-11 |
Re: Sony TA-AX5
műszaki leírás és

2015-01-11 | Mr Excel
Hitel ajánlat
sürgős.

2015-01-06 | Asszony Elisha Smith
Re: Szorul sürgős
hit


 

E-book olvasók terítéken
2011-04-03

- Az Alcor Poet nevű E-olvasója teljesen más irányból közelít a dolgokhoz. Nincs High-Tech megjelenítő, designos formaterv, érintőképernyő, elforgatás érzékelő és a csomagolás is lényegesen szerényebb. A készülékház szögletesebb formákat kapott, de mégsem éles sehol, kellemes kézben tartani. A hátlap alumínium, míg a fedlap jó minőségű műanyagból készült. Tartozékként van hozzá egy praktikus, szétnyitható bőrtok, amitől olyan kinézetet kap a berendezés, mintha egy elegáns határidőnaplónk lenne, de van még itt USB kábel, hálózati töltő és fülhallgató is.

- Kezelőszervekből itt picit több van, mint az iRiver esetében. A készülék alsó élén mini USB aljzatot, adapter csatlakozót, mikrofont, 3,5mm-es jack aljzatot és egy SDHC kártyanyílást találunk. Alapból 2GB a beépített memória kapacitása. Az összes kezelőszerv a kijelző környékére került. Alatta, középen egy négyirányú navigáló gomb, míg mellette balra és jobbra, szimmetrikusan elhelyezve a power, nagyítás, menü és visszalépés gombok találhatók. A kijelző jobb és bal oldalán az egyforma lapozógombokat találjuk, attól függően, hogy bal, vagy jobb kézzel szeretnénk-e nyomkodni azokat. A hátlapon lévő íves kivágás mögé apró hangszóró is beépítésre került. A hangja kielégítőnek mondható egy csendes szobában, de nagy csodát ne várjunk tőle.

- Bekapcsolás után egy dekoratív főmenübe jutunk, ami magyar nyelvű. A grafika leginkább egy határidő naplóra emlékeztet, ezzel is tudatosítva a készülék E-book mivoltát. A háttérszín (bézs) nagyon kellemes és a fényerő is az olvasáshoz van belőve, még hosszú távon sem zavaró. Ha mégis zavarna minket, másik két háttérszínből is választhatunk (fehér, fekete), vagy állíthatunk a fényerőn. A kijelző egyébként ránézésre ugyan az, amit a nemrég bemutatott WoW! nevű berendezésénél használt az Alcor. A képátló 5” (12,7cm), míg a felbontása 800x480 pixel és ugyan azt a fényvisszaverődés gátló bevonatot kapta meg, mint az említett modell.

- A formátum kompatibilitás meglehetősen széles. E-book fronton PDB, HTML, EPUB, PDF, és FB2 a preferált, míg dokumentumoknál a TXT, RTF és a DOC. Természetesen nézegethetünk fotókat (JPEG, BMP és GIF) és muzsikálni is hajlandó a Poet, nem is olyan rosszul, MP3, ACC, WMA, OGG, WAV, APE és FLAC formátumban, akár olvasás közben is. A menüben ugyan nem szerepel, de tudunk videókat is nézni (Böngésző menüpont), még pedig akár 720p minőségben, RM, RMVB, AVI, VOB, FLV, MP4, MPG, MKV, DAT formátumokból. A feliratfájlok csatolhatók a filmhez, de a magyar ékezetekkel meggyűlt a baja az Alcornak. Tudunk felvételt készíteni a beépített mikrofonról, mégpedig wav formátumban és van egy kiváló naptár is, aminek a grafikája passzol a jegyzettömb fílinghez. A processzor gördülékenyen teszi a dolgát, még nagyobb fájlokat is gyorsan beolvas. A nagyítás funkció is megfelelő sebességű.

- Az összességében elmondható a Poet-ről, hogy egy jól összerakott, könnyen és gördülékenyen kezelhető masina. Kellemesen olvashatók rajta a szöveges állományok, akár több órán keresztül is, továbbá a szolgáltatások garmadával kecsegteti azt a szerencsés vásárlót, aki hajlandó kipengetni érte 28.900Ft-ot. Ezt az összeget abszolút éri, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ez bizony egy teljes értékű A/V média lejátszó, ami mellékesen E-book olvasásra is kapható.

- Külön köszönet az Infopatika Kft-nek, akik a rendelkezésünkre bocsátották az Alcor és az iRiver E-book olvasóit. További részletes információkért kattintsanak az alábbi linkek valamelyikére.
Írta és szerkesztette: hifipisti
<< Elöző oldal     

 

Kapcsolódó linkek:
iRiver
Alcor
Infopatika

 

Habostorta
Vicces képek
Lányok&Fiúk
Társkeresés, társkereső

VI. HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW NOV. 18-20
HES 2005 – NOV. 18-20
GODINA ÉS RED ROSE AUDIO KIÁLLÍTÁS NOV. 18-20
SHOWTIME!
RED ROSE MUSIC ÉS GODINA AUDIO BEMUTATÓ HÁROM HÉTVÉGÉN!

Temak:
Bowers & Wilkins - Z2 iPod dokkoló
AudioControl - Director Model D4400 - 16 X 100-Watt
Sony fejlesztések - 56inches 4K OLED monitor
Icon Audio - MB30SE
SiliconSign – “SiOrchid” 1.9mm Super Fine Pitch LED Panel
A világ legkisebb CD lejátszója – NANO-CD1
Mitsubishi Electric – Real LaserVue sorozat
M2Tech – hiFace 32/384
OMA - Metamorphosis
OMA - Lemezalátétek
Yamaha – TLF Speaker – amely úgy fest, mint egy rollbanner
Panasonic – Miracast szabványos Wireless Display Adapter
REL – R-528SE
Walker Audio - Proscenium Black Diamond V lemezjátszó
Adam Audio – F-széria