2014-12-20
Feladó: József
AR status s-30
hangfal pár eladó..
Irányár: 48000 Ft.
2014-12-20
Feladó: Beomaster 3000-2
Bang Olufsen
Beomaster 3000-2
Irányár: 42.000 Ft.
2014-12-20
Feladó: Jazztoday
Unison Research
Simply Four csöves
Irányár: 360000 ft Ft.
2014-12-20
Feladó: Albert.
LEMEZJÁTSZÓ
gyűjteményemből:GARA

2014-12-20 | Mr Excel
hitel ajánlat

2014-12-18 | lakatos arnold
Re: LG PLAZMA TV 180
cm KÉPÁTLÓVAL

2014-12-18 |
Re: Figyelmeztetés

2014-12-18 | marky
Re:
https://www.youtube.

2014-12-18 | William Morgan
SONY –
JELENTŐS ÖSSZEG OLED

2014-12-17 | William Morgan
Yamaha - YSP-5100
Digital Sound


 

E-book olvasók terítéken
2011-04-03

- Az Alcor Poet nevű E-olvasója teljesen más irányból közelít a dolgokhoz. Nincs High-Tech megjelenítő, designos formaterv, érintőképernyő, elforgatás érzékelő és a csomagolás is lényegesen szerényebb. A készülékház szögletesebb formákat kapott, de mégsem éles sehol, kellemes kézben tartani. A hátlap alumínium, míg a fedlap jó minőségű műanyagból készült. Tartozékként van hozzá egy praktikus, szétnyitható bőrtok, amitől olyan kinézetet kap a berendezés, mintha egy elegáns határidőnaplónk lenne, de van még itt USB kábel, hálózati töltő és fülhallgató is.

- Kezelőszervekből itt picit több van, mint az iRiver esetében. A készülék alsó élén mini USB aljzatot, adapter csatlakozót, mikrofont, 3,5mm-es jack aljzatot és egy SDHC kártyanyílást találunk. Alapból 2GB a beépített memória kapacitása. Az összes kezelőszerv a kijelző környékére került. Alatta, középen egy négyirányú navigáló gomb, míg mellette balra és jobbra, szimmetrikusan elhelyezve a power, nagyítás, menü és visszalépés gombok találhatók. A kijelző jobb és bal oldalán az egyforma lapozógombokat találjuk, attól függően, hogy bal, vagy jobb kézzel szeretnénk-e nyomkodni azokat. A hátlapon lévő íves kivágás mögé apró hangszóró is beépítésre került. A hangja kielégítőnek mondható egy csendes szobában, de nagy csodát ne várjunk tőle.

- Bekapcsolás után egy dekoratív főmenübe jutunk, ami magyar nyelvű. A grafika leginkább egy határidő naplóra emlékeztet, ezzel is tudatosítva a készülék E-book mivoltát. A háttérszín (bézs) nagyon kellemes és a fényerő is az olvasáshoz van belőve, még hosszú távon sem zavaró. Ha mégis zavarna minket, másik két háttérszínből is választhatunk (fehér, fekete), vagy állíthatunk a fényerőn. A kijelző egyébként ránézésre ugyan az, amit a nemrég bemutatott WoW! nevű berendezésénél használt az Alcor. A képátló 5” (12,7cm), míg a felbontása 800x480 pixel és ugyan azt a fényvisszaverődés gátló bevonatot kapta meg, mint az említett modell.

- A formátum kompatibilitás meglehetősen széles. E-book fronton PDB, HTML, EPUB, PDF, és FB2 a preferált, míg dokumentumoknál a TXT, RTF és a DOC. Természetesen nézegethetünk fotókat (JPEG, BMP és GIF) és muzsikálni is hajlandó a Poet, nem is olyan rosszul, MP3, ACC, WMA, OGG, WAV, APE és FLAC formátumban, akár olvasás közben is. A menüben ugyan nem szerepel, de tudunk videókat is nézni (Böngésző menüpont), még pedig akár 720p minőségben, RM, RMVB, AVI, VOB, FLV, MP4, MPG, MKV, DAT formátumokból. A feliratfájlok csatolhatók a filmhez, de a magyar ékezetekkel meggyűlt a baja az Alcornak. Tudunk felvételt készíteni a beépített mikrofonról, mégpedig wav formátumban és van egy kiváló naptár is, aminek a grafikája passzol a jegyzettömb fílinghez. A processzor gördülékenyen teszi a dolgát, még nagyobb fájlokat is gyorsan beolvas. A nagyítás funkció is megfelelő sebességű.

- Az összességében elmondható a Poet-ről, hogy egy jól összerakott, könnyen és gördülékenyen kezelhető masina. Kellemesen olvashatók rajta a szöveges állományok, akár több órán keresztül is, továbbá a szolgáltatások garmadával kecsegteti azt a szerencsés vásárlót, aki hajlandó kipengetni érte 28.900Ft-ot. Ezt az összeget abszolút éri, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ez bizony egy teljes értékű A/V média lejátszó, ami mellékesen E-book olvasásra is kapható.

- Külön köszönet az Infopatika Kft-nek, akik a rendelkezésünkre bocsátották az Alcor és az iRiver E-book olvasóit. További részletes információkért kattintsanak az alábbi linkek valamelyikére.
Írta és szerkesztette: hifipisti
<< Elöző oldal     

 

Kapcsolódó linkek:
iRiver
Alcor
Infopatika

 


Név:
E-mail:
Hozzászólás  
Érvényesító kód:
Erra a vitafonalra erkezo hozzaszolasok kuldese a fenti email cimre.
 
Habostorta
Vicces képek
Lányok&Fiúk
Társkeresés, társkereső

VI. HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW NOV. 18-20
HES 2005 – NOV. 18-20
GODINA ÉS RED ROSE AUDIO KIÁLLÍTÁS NOV. 18-20
SHOWTIME!
RED ROSE MUSIC ÉS GODINA AUDIO BEMUTATÓ HÁROM HÉTVÉGÉN!

Temak:
Bowers & Wilkins - Z2 iPod dokkoló
AudioControl - Director Model D4400 - 16 X 100-Watt
Sony fejlesztések - 56inches 4K OLED monitor
Icon Audio - MB30SE
SiliconSign – “SiOrchid” 1.9mm Super Fine Pitch LED Panel
A világ legkisebb CD lejátszója – NANO-CD1
Mitsubishi Electric – Real LaserVue sorozat
M2Tech – hiFace 32/384
OMA - Metamorphosis
OMA - Lemezalátétek
Yamaha – TLF Speaker – amely úgy fest, mint egy rollbanner
Panasonic – Miracast szabványos Wireless Display Adapter
REL – R-528SE
Walker Audio - Proscenium Black Diamond V lemezjátszó
Adam Audio – F-széria