2016-02-09
Feladó: PS Audio Noise Harvester
Eladó, 2db PS Audio
Noise Harvester.
Irányár: 13000 Ft.
2016-02-09
Feladó: Acoustic Revive RD-3 Disc Demagnetizer
Eladó egy Acoustic
Revive RD-3 Disc
Irányár: 50000 Ft.
2016-02-09
Feladó: Harvester
Eladó 2 db PsAudio
Harvester.
Irányár: 13000 Ft.
2016-02-09
Feladó: Barna Anita
Külföldre költözés
miatt sürgősen eladó
Irányár: 35000 Ft.

2015-01-13 | Silvia Creg
Re: Ismét egy
szélessávú

2015-01-13 | scotia loans
Re: Lazaságok

2015-01-13 | scotia loans
Re: Szorul sürgős
hitel?

2015-01-11 |
Re: Sony TA-AX5
műszaki leírás és

2015-01-11 | Mr Excel
Hitel ajánlat
sürgős.

2015-01-06 | Asszony Elisha Smith
Re: Szorul sürgős
hit


 

HIGH END SHOW 2008 MÜNCHEN
2008-05-07

- Európa legnagyobb és legjelentősebb audio kiállítását minden év tavaszán rendezik meg Münchenben az M,O,C, épületegyüttesében a High End Audio Society szervezésében. A kétszáz felletti kiállító az audio ipar legnagyobb és legismertebb szereplőin (mint például Marantz, Denon, KEF, Tannoy, B&W) kívűl számos kis és közepes méretű specialista cégből verbuválódik össze. A rendezvény kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a látogatók megismerjék a legújabb fejlesztéseket, az iparág friss trendjeit és nem utolsó sorban remek lehetőség a fiatal, innovatív és feltörekvő cégek bemutatkozására.

- Ez a beszámoló természeténél fogva szubjektív, hiszen szinte képtelenség a teljes kínálatot feltéképezni és bemutatni. Célunk inkább felhívni a figyelmet néhány kevésbé ismert cégre és termékeire.

A házimozi visszaszorulóban?


- Ellentétben a hasonló hazai rendezvények kínálatával, a házimozi marginális szerepet játszott a kiállításon. A nálunk oly népszerű sokcsatornás házimozi erősítőkből itt mutatóba akadt egy-két példány, és sem a különböző új DVD formátumok, sem az ezeregy féle kódolási szabványt ismerő házimozi dekóderek nem játszottak jelentős szerepet a kiállító cégek kínálatában. A terepet a hagyományos 2 csatornás sztereo rendszerek uralták, a csöves erősítő technika népszerűbb mint valaha, és a klasszikus analóg fekete lemezek lejátszásához szükséges berendezések iránt töretlen az érdeklődés. Kérdés, hogy vajon itthon is megfordul-e a tendencia, és a házimoziból kiábrándult vásárlók visszatérnek-e a jól bevált sztereo technikához?

Számítógép alapú zenelejátszás

- Az audio ipar jelenlegi trendjei közül talán a merevlemezen tárolt zenék lejátszására alkalmas eszközök terjedése az, ami leginkább szembeötlő volt, főleg az előző évek kiállításaival összehasonlítva.
Bár a hagyományos analóg LP továbbra is reneszánszát éli, és ez számos kiállító standján tetten érhető volt, úgy tűnik lassan de biztosan az audiofil vásárlók is kezdik elfogadni, hogy ezzel a technikával is lehetséges a minőségi hangreprodukció. Ezt felismerve számos gyártó kezdett el ilyen termékeket fejleszteni. A kiállítók közül McIntosh, a Linn, a Naim, a Hush Technologies, a Cambridge Audio és Sonos mutatta be beépített merevlemezzel vagy hálózati elven működő berendezéseit.

Skandináv kiállítók

- Az önálló kínai márkák bemutatkozása az előző évekhez hasonlóan továbbra is tendencia, de idén feltűnő volt a skandináv országok gyártóinak előretörése. Bemutatta legújabb fejlesztéseit a Vifa, ScanSpeak és Peerless márkanevű hangszórók gyártója a Tymphany, hagyományosan erős standdal jelent meg a Dynaudio, bemutatkozott a ScanSpeak volt szakemberei által alapított SB Acoustics hangszóró gyártó, a System Audio méretes standján dizájner hangfalak sorakoztak, és megjelent egy XTZ nevű svéd cég kiváló minőségű és kedvezően árazott hangfalaival.

XTZ

- Róluk érdemes egy kicsit bővebben szólni. Az új cég az 1000 Euro alatti kategóriájú hangfalak szegmensében jelentkezik figyelemre méltó minőségű termékekkel. Hangfalaik kivétel nélkül gyönyörű 8 rétegű zongoralakk kivitelben készülnek, a hangszóró készlet a Seas Excel szériájából és minőségi ribbon sugárzókból áll.

- Termékeik közül 99.36 nevű álló hangfal, a 99.26 monitor hangfal, és a 99 W12 DSP beépített digitális szobaakusztika korrektorral rendelkező aktív mélysugárzót emelnénk ki. Ez utóbbi 900 Euro körüli árával különösen jó vételnek tűnik.

- Az XTZ kínálatában szerepel még egy beépített DAC-al rendelkező, robosztus A-osztályú erősítő a Class A-100 D II, valamint egy Room Analyzernek nevezett termék, amely egy all-in-one csomagban tartalmaz szobaakusztika méréshez szoftvert, USB mikrofont hangkártyával és kábeleket, mindezt 220 Euro körüli áron.

Podium Sound

- A kiállítás egyik eldugott sarkában igazi gyöngyszemre akadtunk. A Shelley Katz nevével és szabadalmaival fémjelzett cég panelsugárzói egészen egyedi technológiával készülnek. Nem elektrosztatikus, nem magnetosztatikus, még csak nem is ribbon, hanem hagyományos dinamikus hangszóró driverekkel meghajtott nagy felülelű sík panel, amely képes lesugározni a teljes frekvencia-tartományt, nincs benne keresztváltó, nem igényel aktív szubbasszus kisegítést az alsó oktávokban, és 95dB feletti érzékenysége által kisteljesítményű csöves erősítők is könnyedén meghajthatják. Elképesztően kifinomult és muzikális előadásmódja még a mostoha körülmények ellenére is azonnal hallható volt. Katz úr titka abban rejlik, hogy képes volt a nagyfelületű panel saját rezonanciáit úgy csillapítani, hogy a végeredmény egy egyenletes frekvencia átvitelű hangsugárzó lett.
     Következő oldal >>

Kapcsolódó cikkek:
Beszámoló a 2010-es Müncheni High End kiállításról
Beszámoló a 2009-es Müncheni High-End kiállításról
AUDIOFIL KONSTRUKTŐRÖK VI. BARÁTI TALÁLKOZÓJA
THE 2008 VACUUM STATE OF THE ART CONFERENCE & SHOW
EPSON ÚJDONSÁGOK A HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW-n

 

Kapcsolódó linkek:
HIGH-END SOCIETY

 

Habostorta
Vicces képek
Lányok&Fiúk
Társkeresés, társkereső

VI. HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW NOV. 18-20
HES 2005 – NOV. 18-20
GODINA ÉS RED ROSE AUDIO KIÁLLÍTÁS NOV. 18-20
SHOWTIME!
RED ROSE MUSIC ÉS GODINA AUDIO BEMUTATÓ HÁROM HÉTVÉGÉN!

Temak:
Bowers & Wilkins - Z2 iPod dokkoló
AudioControl - Director Model D4400 - 16 X 100-Watt
Sony fejlesztések - 56inches 4K OLED monitor
Icon Audio - MB30SE
SiliconSign – “SiOrchid” 1.9mm Super Fine Pitch LED Panel
A világ legkisebb CD lejátszója – NANO-CD1
Mitsubishi Electric – Real LaserVue sorozat
M2Tech – hiFace 32/384
OMA - Metamorphosis
OMA - Lemezalátétek
Yamaha – TLF Speaker – amely úgy fest, mint egy rollbanner
Panasonic – Miracast szabványos Wireless Display Adapter
REL – R-528SE
Walker Audio - Proscenium Black Diamond V lemezjátszó
Adam Audio – F-széria