2014-09-17
Feladó: oszi
Eladó egy igazi
Retró JVC SEA-80
2014-09-17
Feladó: NAD 2150
NAD 2150 végerősítő,
kisebb esztétikai
2014-09-17
Feladó: marantz
Marantz CD-42 MK-II.
CD játszó, áron alul
Irányár: 22.500- Ft.
2014-09-17
Feladó: Albert.
PIONEER PL200
lemezjátszó
Irányár: 11000 Ft.

2014-09-16 | MULLER
Re: Szorul sürgős
hitel?

2014-09-16 | Mr Greg
Xmas Hitel ajánlat

2014-09-14 | Elizabeth Henderson.
Re: Megbízható hitel
ajánlat

2014-09-14 | Jonna Finance
Re: Hitel ajánlat

2014-09-14 | Jonna Finance
Re: Jelentkezzen
sürgős hitel

2014-09-13 | Elizabeth Henderson.
Re: Szüksége van egy
SÜRGŐS hitel?


 

HES 2005 – NOV. 18-20
2005-11-27

- Ismét elérkezett a nagy nap, amire mindannyian vártunk, mi megszállott High-End őrültek. Az elmúlt hétvégén a 13. budapesti High-end Show ismét tárt kapukkal várta a nagyérdeműt a budapesti Art Hotelben.

- Szombat, fél tizenegy, Budapest, Keleti Pályaudvar, 11-es vágány, megérkezés. Végre ismét találkozom Jeffel, Don Arpeto-val és még néhány rég látott barátommal. Már mindenki tűkön ül, hogy szem és fül végre kaphassa az ez évi high-end termést a HES-en. Gyorsan kocsiba vágjuk magunkat és fél óra, némi forgolódás és nehézkes parkolás után máris a hotel halljában találjuk magunkat. Gyors jegyvásárlás – ami igen borsos (2500 Ft) – és máris az alagsori egyik Merlin Audiós szobába vesszük be magunkat, ahol nagy tábla bizonygatja, hogy a felállított rendszer hatalmas, 8W kimenő teljesítménnyel bombázza a dobhártyánkat. A demó anyag valami zúzós Rock, aminek nagy hangtömegével küzd a rendszer. Két percig bírjuk a hallójáratunk ellen elkövetett merényletet, aztán mindannyian kimenekülünk.

- Itt jegyezném meg, hogy általános volt a merlines szobákban – amiből egyébként legalább hét volt – hogy olyan zenékkel próbálták meg szerencsétlen, pár Wattos, nagy többségében csöves rendszert bemutatni, amire azok nem igazán voltak képesek. Ezzel talán azt szerették volna bizonyítani a kiállítók, hogy az ő rendszerük képes arra, mint amire a sokszáz Wattos és kilós félvezetős társaik. Hát ez szerintem, és nem csak szerintem, inkább csak erőlködésnek bizonyult.

- Persze volt olyan szoba is, ahol kis rendszert demóztak és a zenei műfajokat sikerült úgy összeválogatni, hogy senki nem távozott keserű szájízzel és nem utolsó sorban sajgó dobhártyával. Konkrét példa volt erre a 47Lab-os szoba, ahol egy ölben is könnyen elférő kis rendszer muzsikált, nem is akár milyen zeneiséggel. A másik a Revi sáfárkodása alatt bemutatott Moth és Quad rendszer volt.

- Az összes Merlin Audio szobában felfedeztem a hangfalak tetején megbúvó supertwitert, ami a zenéhez nem tudni mit tett hozzá. Talán korrektebb körülmények között történő meghallgatás alkalmával majd ez is kiderül.

- Kissé csalódtunk a nagy Quad elektrosztatikus hangfalakban és az azt kiszolgáló elektronikákban, holott kétszer is meghallgattuk az említett rendszert. Tavaly, ha emlékeink nem csalnak jobban sikerült ezt a rendszert installálni, pedig most még a Quad panelek tetején az a rejtélyes supertwiter is ott csücsült. Persze itt nem a rendszerek hangját szeretném lehúzni, hanem csak rá szeretnék világítani, hogy egy szállodai szoba mennyire nem alkalmas a korrekt rendszerinstallációra és a zenehallgatásra. Természetesen ettől függetlenül is találkoztunk olyan szobával és rendszerrel, amiben nem nagyon tudtunk kivetnivalót találni. Hogy ebben a felállított rendszer nagyszerűsége, vagy az alkalmazott akusztikai elemek játszották-e a fő szerepet azt nem tudjuk, de valóban volt néhány zeneileg igen élvezhető szoba.

     Következő oldal >>

Kapcsolódó cikkek:
Beszámoló a 2010-es Müncheni High End kiállításról
Beszámoló a 2009-es Müncheni High-End kiállításról
AUDIOFIL KONSTRUKTŐRÖK VI. BARÁTI TALÁLKOZÓJA
HIGH END SHOW 2008 MÜNCHEN
THE 2008 VACUUM STATE OF THE ART CONFERENCE & SHOW

 

Kapcsolódó linkek:
HES

 

   
 Re: HES 2005 – NOV. 18-20
Szerzö: klepto (---.catv.broadband.hu)
Dátum:   07-01-21 23:26
Sziasztok!

Valahol azt hallottam, hogy a 47LAB lemezjátszója 50.000.-$ ár fölötti kategóriát képvisel, és az alapja egy Lenco L75, és ez is dörzskerék meghajtású! Ez valóban igaz? Tényleg egy 10milliós gép ilyen elavult áttételt alkalmaz???
 Re: HES 2005 – NOV. 18-20
Szerzö: rev (84.206.40.---)
Dátum:   05-12-02 10:30
ok.

igazából tényleg nem akarok a hangjukról beszélgetni,mert kinek mi tetszett. van akinek most tetszett a duo,eddig nem,van akinek most nem,eddig igen. A Soloról minden évben legalább annyian elmondják a HES-en,hogy idén jobb,mint ahányan azt,hogy "tavaly jobb volt" és lehetne sorolni. ebbe absz nem akarok beleszólni. az előbb is csak azért szóltam,hogy résen kell lenni,mert itt a 47lab kapott egy erős kritikát úgy kompletten,holott ugyanez a DAC "meg tudott szólalni élvezetesen, magávalragadóan" egy másik szobában.

rohannom kell, bocsi...
 Re: HES 2005 – NOV. 18-20
Szerzö: debi (---.pool.t-online.hu)
Dátum:   05-12-02 09:10
Szia rev!

Én nem a 47 LAB komponensek ellen vívok, semmi bajom velük.

Lehetett volna ott annál sokkal jobb DA konverter is szerintem, vagy akár az erősítők is lehettek volna mások, jobbak, de az a lánc így is meg tudott szólalni élvezetesen, magávalragadóan.
Ezt egyébként már előttem mások is így hallották ahogy olvasgatom a topicokat.

Volt egy kis cukros máz néha benne, de soha rosszabbat.

Ezt viszont nem tudom elmondani a kiállítás többi Avantgarde Acoustic komponenséről sajnos.

Olvastam itt már valakitől, és ez nekem nagyon tetszett, hogy "abból a hangból hazavinne valamit, a másik megszólalásból pedig éppen semmit".

Én magam is így vagyok a Trióval, abból szívesen "hazavinnék" néhány kívánatos ismérvet, a Duóból és a Solóból semmit, azok alapján amit a ott hallottam.

Ez azért is érdekes, mert ennek ellenére hallottam már jól szólni Duót is régebben, mint ahogyan ismerőseim szerint a Solo is sokkal jobb annál valójában, amit a Merlin be tud mutatni belőle általában.

További hozzászólások listázása a fórumban >>


Név:
E-mail:
Tá:rgy
Hozzászólás  
Érvényesító kód:
Erra a vitafonalra erkezo hozzaszolasok kuldese a fenti email cimre.
 
Habostorta
Vicces képek
Lányok&Fiúk
Társkeresés, társkereső

VI. HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW NOV. 18-20
HES 2005 – NOV. 18-20
GODINA ÉS RED ROSE AUDIO KIÁLLÍTÁS NOV. 18-20
SHOWTIME!
RED ROSE MUSIC ÉS GODINA AUDIO BEMUTATÓ HÁROM HÉTVÉGÉN!

Temak:
Bowers & Wilkins - Z2 iPod dokkoló
Sony fejlesztések - 56inches 4K OLED monitor
AudioControl - Director Model D4400 - 16 X 100-Watt
Icon Audio - MB30SE
A világ legkisebb CD lejátszója – NANO-CD1
SiliconSign – “SiOrchid” 1.9mm Super Fine Pitch LED Panel
M2Tech – hiFace 32/384
Mitsubishi Electric – Real LaserVue sorozat
OMA - Lemezalátétek
OMA - Metamorphosis
Panasonic – Miracast szabványos Wireless Display Adapter
Yamaha – TLF Speaker – amely úgy fest, mint egy rollbanner
Adam Audio – F-széria
Walker Audio - Proscenium Black Diamond V lemezjátszó
REL – R-528SE